Den indické kuchyně

Publikováno: 13.5.2025 Autor(ka): Jan Turek

Den indické kuchyně

V úterý (6. 5. 2025) naše školní jídelna opět otevřela brány do světa chutí a vůní díky tradičním dnům zahraniční kuchyně. Tentokrát jsme se vydali na kulinářskou cestu do daleké Indie, která je známá svou bohatou, kořeněnou a pestrou kuchyní.

Polévka z červené čočky
Na začátek nás zahřála vydatná polévka z červené čočky, která je v indické kuchyni základem mnoha pokrmů. Její jemná textura, lehce pikantní chuť a aromatické koření jako kurkuma, římský kmín a koriandr vytvořily skvělý úvod do indického menu.

Kuřecí čína s kuskusem a pita chlebem
Hlavním chodem bylo šťavnaté kuřecí maso připravené po vzoru indické číny, což je u nás oblíbená varianta kořeněného pokrmu se zeleninou. Jako příloha byl podáván jemný kuskus, který skvěle doplnil výraznou chuť masa. Pita chléb, který se sice tradičně pojí spíše s blízkovýchodní kuchyní, ale i v Indii má své místo, poskytl příjemný kontrast k jemně pikantnímu kuřeti.

Celkově to byl den plný barev, vůní a exotických chutí, který nám přiblížil vzdálenou kulturu. Děkujeme naší kuchařské partě za skvělou práci a těšíme se, kam nás příští den zahraniční kuchyně zavede!