Dny české kuchyně

Publikováno: 1.4.2025 Autor(ka): Jan Turek

Naše škola opět ožila oblíbeným dnem zahraniční kuchyně, tentokrát však s výjimečnou změnou. Po předchozích ochutnávkách zahraničních specialit jsme se rozhodli zaměřit na to, co je nám nejbližší – na tradiční českou kuchyni. 

Jídelna se proměnila v místo plné vůní, které připomínaly domácí kuchyni našich babiček. Jako předkrm se podávala lahodná česneková polévka, která nejen skvěle chutnala, ale také krásně provoněla celou jídelnu. Hlavním chodem byl jeden z nejoblíbenějších pokrmů – smažený sýr s hranolkami. Nechyběl ani sladký závěr v podobě tradičních Honzových buchet plněných povidly.

Atmosféru tohoto dne ještě více umocnila česká hudba, která zněla po celý den v jídelně. Všichni si užívali skvělé jídlo i příjemnou náladu, která k české kuchyni neodmyslitelně patří. Celá akce se setkala s nadšením žáků i učitelů, a my se už teď těšíme na další gastronomické dobrodružství.

Děkujeme všem, kteří se na přípravě tohoto dne podíleli, a těšíme se na další chutné setkání!

Mgr. Jan Turek